Spring naar inhoud

Vrolijk DIY kerstboompje

In deze blog lees je alles over dit vrolijke DIY project, waarmee je een klein kerstboompje kunt versieren.

Nu moet ik eerlijk bekennen dat mijn moeder hier het meeste werk aan heeft geleverd, dus alle credits naar haar! Afgelopen weekend stond ik namelijk met Loveliness op een kerstmarkt en als versiering voor de kraam, had mijn moeder twee kerstboompjes voor mij gemaakt. Superlief!

Ik vind ze zo leuk dat ik graag met jullie deel hoe je deze boompjes zelf kunt maken. Het is niet heel veel werk, dus je kunt het nog voor de kerst af hebben 🙂

Benodigdheden

  • klein kerstboompje
  • ByClaire sparkle garen in verschillende kleuren
  • Lint voor de strik, het liefst waar een dun ijzerdraadje doorheen loopt, zodat hij mooi stevig wordt
  • lichtjessnoer
  • klein plukje synthetische vulling

Voor één klein boompje heb je ongeveer 7 kleine balletjes en één strikjesslinger nodig. Het patroon van de schattige strikjesslinger komt uit het mini 'Lets Sparkle' magazine van ByClaire . Deze krijg je bij bestelling een sparkle box (mocht je toevallig op de Kreadoe zijn geweest, dan heb je hem misschien daar gekregen).

Het patroon van de kerstballetjes is gebaseerd op gehaakte kralen. Het patroon daarvan vind je hier. Je maakt een lusje aan je kraal en voilà je hebt een kerstbal.

Versier je boompje met de balletjes, strikjesslinger en lichtjes en maak met lint een mooie strik als piek.

Als je nog tijd over hebt kun eventueel nog een leuk mandje voor om je boom haken. Deze mandjes zijn gehaakt met touw (gewoon van de AH) en geven een stoer effect.

Heel veel haakplezier en ik wens jullie hele fijne kerstdagen toe!

Liefs,

Petra

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *